O nas
Spiżarnia Dębiec to rodzinna firma, której początki sięgają roku 2000, kiedy to moja mama Irena Szymandera otworzyła sklep mięsny funkcjonujący przez lata pod nazwą Kabanosik.
W roku 2023, wychodząc naprzeciw lokalnym potrzebom i zmieniającym się nawykom żywieniowym społeczeństwa, przekształciłam Kabanosik w Spiżarnię Dębiec, delikatesy mięsno – spożywcze, w których Klient może znaleźć produkty z lokalnych manufaktur spożywczych lub wyroby ekologiczne znanych i szanowanych marek.
Otwierając Spiżarnię Dębiec od początku przyświecał mi główny cel, czyli równoległe stworzenie sklepu internetowego, który zaopatrywałby w wysokiej jakości produkty nie tylko lokalny rynek, ale również cały Poznań i jego okolice. Wysoko wyselekcjonowany, świeży towar ma trafiać zarówno do domu Klienta jak i jego miejsca pracy i tym sposobem zaoszczędzać cenny czas.

Dlaczego dębiec?
Dębiec jest ważną częścią mojego życia, to tutaj zapuściłam korzenie, których nie jestem już wstanie wyrwać.
Pomagając w pracy mojej mamie, która przez wiele lat prowadziła sklep Kabanosik, mogłam bliżej przyjrzeć się ludziom, z którymi dzieliłam tą piękną część Poznania.
Codzienna praca w Spiżarni Dębiec daje mi możliwość dzielenia się z moimi Klientami wzajemnymi doświadczeniami. Razem przygotowujemy się do świąt i wakacji, ale także do radosnych jak i smutnych wydarzeń w życiu.
W pewnym momencie stwierdziłam jednak, że to nie tylko sklep - to część naszego życia. Miejsce, które tak naprawdę stworzyli wspólnie ze mną i moją mamą nasi stali Klienci, których znam od lat.
Otwierając Spiżarnię Dębiec starałam się wsłuchać w ich potrzeby i stworzyć miejsce, do którego chętnie będą wracać.