Kurczak z wolnego wybiegu to mięso pochodzące z chowu, w którym drób ma dostęp do zewnętrznego terenu. Dzięki temu kurczaki mają więcej miejsca i swobody ruchowej, co wpływa pozytywnie na jakość mięsa. Kurczak z wolnego wybiegu jest bardziej naturalny i zdrowszy od kurczaka z chowu klatkowego. Warto wybierać produkty z wolnego wybiegu, choć są one zwykle droższe ze względu na wyższe koszty chowu.Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu w temp. 2°C – 4°C. Świeże ekologiczne mięso bez konserwantów należy przygotować lub zamrozić w dniu dostawy.GOSPODARSTWO EKOLOGICZNE ZDZIARSKI MACIEJ ŁABISZYN WIEŚ 32 A 89 – 210 ŁABISZYNDostwa w każdą środę.
Poprzedni produkt
SIELSKI KURCZAK
22,70 zł
EKO KURCZAK
53,00 zł
Stan produktu:
Na stanie